Culinaire Arganolie

Ook onze culinaire Arganolie is van hoogwaardige kwaliteit. Onze Arganzaden worden met hete lucht geroosterd en mechanisch geperst in plaats van met de hand. Dat is hygiënischer en de kwaliteit is constanter en van hoger niveau. Daarnaast garanderen wij een 100% pure olie van de beste Arganzaden die gemaakt is onder zeer professionele en hygiënische omstandigheden hier in Nederland.

Culinaire Arganolie is niet alleen lekker maar ook zeer gezond, en biedt dan ook vele voordelen voor het lichaam, zowel innerlijk als uiterlijk:

 • Het heeft een heerlijke, aromatische en licht nootachtige smaak
  Nigella Lawson, Jamie Oliver en vele andere sterrenkoks hebben altijd een fles Arganolie op het aanrecht staan om salades, pasta’s en nog veel meer gerechten op smaak te brengen. Gebruik de Arganolie echter niet om mee te bakken; dat zal de smaak en de vele voordelen namelijk te niet doen.
 • Het helpt de cholesterol verlagen
  Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren en bevat verzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze bevatten omega-3 en omega-6 verzuren en bevorderen het cholesterol gehalte. Onverzadigde vetten zorgen ook voor de versterking van het afweermechanisme van het lichaam.
 • Arganolie reinigt het lichaam
  De natuurlijke voedingsstoffen, het hoge gehalte vitamine E en de proteïnen in de olie bevorderen de bloeddoorstroming en verlagen de bloedruk, wat het immuunsysteem versterkt en daarom een verjongende werking heeft op zowel de binnen- als buitenkant van het lichaam.
 • Het werkt ontstekingsonderdrukkend
  Arganolie stimuleert de aanmaak van prostaglandine, een hormoonachtige stof die helpt bij het ondersteunen van diverse lichaamsfuncties zoals het immuunsysteem, bloedsomloop en bij het onderdrukken van ontstekingen. Daarom is het gebruik van culinaire Arganolie aan te raden voor mensen die last hebben van reumatische aandoeningen of dichtslibbende aderen.

In onze webshop zijn 2 verschillende soorten culinaire Arganolie te vinden. De traditionele Arganolie is licht troebel, vol van smaak en de lieveling in Marokko. De dubbel gefilterde Arganolie, oftewel ‘extra refined’, is wat zachter van smaak.
Naast de culinaire Arganolie bieden we ook 2 soorten ambachtelijke Amlou. Dit is een zoete notenpasta van licht geroosterde amandelen, Arganolie en honing, een typische Marokkaanse delicatesse. Amlou is heerlijk als dip voor toast, op brood bij het ontbijt, maar ook over pannenkoeken of in de yoghurt. Uiteraard is onze Amlou ook te vinden in de webshop.